23 Aralık 2009 Çarşamba
Kıymalı Börek
Malzemeler:
* 300 gr kıyma
* 1 orta boy kuru soğan
* 5 yufka
* Tuz ,karabiber
* 3 yumurta
* 1/2 lt süt
* 1 çay bardağı zeytinyağ
* 50 gram tereyağ
Yapılışı.
* Börek harcımızı hazırlıyoruz : 3 yumurtayı iyice çırpıp, üstüne yarım litre sütü ve zeytinyağını ekliyoruz. Bu karışımı yufkalarımızı ıslatırken kullanacağız.
* Diğer tarafta 1 orta boy kuru soğanı ince ince doğrayarak zeytinyağında pembeleştiriyoruz.KOkusu çıkınca içine kıyma, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice pişiriyoruz.
* Tepsiye yağlı kağıdı seriyor ve üzerine çok hafifçe sıvıyağ gezdiriyoruz.
* Bir yufkayı kenarları dışa gelecek şekilde tepsiye yerleştiriyor ve hazırladığımız sütlü karışımla ıslatıyoruz.
* İkinci kat yufkayı parçalara ayırarak ,ilk kat yufkanın üzerine seriyor ve onu da aynı harçla ıslatıyoruz.
* 3.yufkanın yarısına da aynı işlemi yapıyor ve üzerine kıymalı içimizi döşüyoruz.
* Geri kalan yufkalarada aynı işlemi yaptıktan sonra, en dışta kalan yufkayla böreğimizi kapatıyoruz.
* Kalan sütlü harcı da en üste dökerek böreğimizi iyice ıslatıyoruz.
* 5 gram tereyağını minik küpler halinde keserek böreğimizin üzerine koyuyoruz ve minimum 1 saat buzdolabında beklettikten sonra 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
* Çayları demleyip, afiyetle yiyoruz :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder