5 Eylül 2015 Cumartesi
Metopenne
Babamızın bize özel tarifi, buyrun birlikte yapalım.
Malzemeler :
* 250 gr dana kuşbaşı
* 1 kurusoğan
* 6-7 adet sarımsak
* 2 kutu krema
* Tuz-karabiber
* 1 kahve fincanı rendelenmiş keş veya parmesan peyniri
* 1 su bardağı küp küp kesilmiş taze kaşar
* Yarım demet dereotu
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 paket penne ( kalem ) makarna
Yapılışı :
* Önce etimizi yıkıyor ve süzerek bir tencereye alıyoruz. Ocağın altını açarak etler suyunu salıp çekene kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişiriyoruz.
* Etler yumuşayıncaya tencereye yağ ve yemeklik doğradığımız soğanları ekleyerek kavuruyoruz.
*Soğanlar iyice yumuşayınca ezdiğimiz sarımsakları ekliyoruz. Bir süre daha, sarımsakların kokusu çıkana kadar karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.
* Kremayı ekliyoruz ve koyulaşınca tuz karabiberle tatlandırıyoruz. Kremanın kaynamaması lazım dikkat edin, yoksa krema yağını salıyor.
* Haşladığımız penne makarnayı süzerek etli ve kremalı sosla karıştırıyoruz.
* Servis ederken makarnamızın üstüne önce peynirleri ve sonra da dere otunu serpiyoruz.
* Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...