10 Aralık 2010 Cuma

FIRINDA TAVUK

 

Bir bütün tavuğu;içine 2 adet dörde bölünmüş kuru soğan ve 2 adet doğranmış havuçla haşlıyoruz. Daha sonra tavuğumuzu parçalara ayırarak ; 2 göğüs 2 but şeklinde :),fırın kabına alıp,haşlama suyunu ve haşlanmış soğan ve havuçları da ekliyoruz. İçine bir sarımsağı ince ince keserek ekliyoruz.Taze çekilmiş karabiber ve tuz ile tatlandırıyoruz. Tavukların üzerine tereyağ parçaları koyuyoruz ve 200 derece fırında tavuklar kızarıncaya kadar pişiriyoruz.....Kuru soğanın çiğden konularak kızarmış haline kıyasla ; haşlanmış soğanın kızarması daha lezzetli geliyor bana.....Nefis bir tat arkadaşlar deneyiniz...:))
Posted by Picasa

BODRUM MAKARNASI

 

Çabuk ve lezzetli .....Makarnayı; spagetti; 8-10 dakika haşlıyoruz. Diğer taraftan zeytinyağı hafifçe ısıtıp içine 1 tatlı kaşığı kurunane, 1 çay kaşığı limon kekiği atıp hafifçe kızdırıyoruz.İçine 1-yemek kaşığı domates salçası ekleyerek bir iki dakika daha karıştırarak pişiriyoruz. Makarnamızı süzdükten sonra tabağımız alıp, üzerine önce sarımsaklı yoğurt,sonra da salçalı sosumuzu ekleyerek servis yapıyoruz.Ve istediğimiz gibi süslüyoruz. Bodrum makarnası , kıymalı olarak da yapılır. Onun için de, soğanı hafif pembeleştirerek kıymayı ekliyor bir güzel kavuruyoruz.Geri kalanı aynı;sadece bu sefer isterseniz içine bir çay kaşığı kadar kimyonda ekleyebilirsiniz ....En sonunda da yanına kola ya da bir kadeh şarap alıyoruz...
Posted by Picasa

ÇİPURA

 

En çok sevdiğim balıklarda biri, zaten topu topu üç tür balıkla aram iyidir. Onlar da çipura, hamsi ve çinekop. Çipurayı mangal yakmaya üşendiğimiz zamanlar fırında yapıyoruz. İyice temizlendikten sonra, balığımızın içine ince ince doğranmış sarımsak, 2-3 dal maydonoz koyarak tuzluyoruz. Sonra üzerine hafifçe yağlıyoruz ve pişirme kağıdına sararak 230 derecede 35-40 dakika pişiriyoruz. ve yanına çılgın saltalardan birini yaparak afiyetle yiyoruz..
Posted by Picasa

NAR EKŞİLİ SALATA

 


Yeşil salataya bayılırım...Bu sefer de nar ekşili...İstediğiniz tüm yeşillikleri bir güzel yıkayarak doğruyorsunuz ve nar ekşili sosu ekliyorsunuz. Sos için; 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 3 ezilmiş sarımsak, 1 kahve fincanı zeytinyağ ve tuzu karıştırarak salatanızın üzerine döküp karıştırıyorsunuz....Afiyet olsun ...:)
Posted by Picasa

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...