18 Mayıs 2010 Salı

Gökçesaray

Ben ve Ailem :)



Gökçesaray; Bolu'ya bağlı küçük bir köy. Aynı ismi gibi, yıldızlara çok yakın. Eşimin ailesinin yaşadığı 10-15 haneli çok ama çok güzel bir köy.Sabahları bülbül ve ağaç kakan sesiyle uyandığınız , geceleri cırcır böcekleriyle uyuduğunuz tam bir huzur ve dinginlik yeri. Oraya gidince zaman duruyor sanki. Karmaşık ve gürültülü ve de bol stresli kent yaşamından kaçabileceğimiz böyle bir yerimiz olduğu için çok şanslıyız.Geçtiğimiz haftasonu da,aynen öyle yaparak; yani kaçarak gittik babaannae ve büyükbabamızın yanına.Öyle iyi geldiki..Nihayet bitirebildim yarım kalan kitabımı; kuş seslerini dinleyip bol köpüklü kahvemi içerken. 2 gün boyunca bol bol soludum tertemiz kır havasını. Kızımın 13. yaşını da köyde kutladık,evimizin avlusunuda çay içip,pastamızı yiyerek.Köpeğimiz Yumak ve kedimiz Boncuk'la bol bol oynadık, tavuklarımızı yemledik,bahçeden maydonoz topladık ve tabiiki bol bol temiz köy ürünlerinden tükettik; verdiğimiz kiloları da bir güzel geri aldık.
Eğer bir gün yolunuz Taraklı- Göynük tarafına düşerse, Gökçesaray'ı görmeden geçmeyin. Yanınıza fotoğraf makinenizi ve eğer çizebiliyorsanız da tual ve fırçalarınızı almayı da unutmayın. Biliyor musunuz, ben hayatımda ilk kez 'SAMANYOLU'NU orada gördüm...:)

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...