16 Aralık 2012 Pazar
MANTAR ÇORBASI SOSU
Tamamen zaman kazandıran bu sos, çalışan hanımlar için kurtarıcı.
Bir paket Knorr Kremalı Mantar Çorbası alarak ,harikalar yaratabilirsiniz.
Malzemeler:
* Bir paket Knorr Kremalı Mantar Çorbası
* 3 su bardağı su
* 1 su bardağı süt
* 1 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı :
* Knorr Kremalı Mantar Çorbası karışımını 3 surbardağı soğuk suyun içine ekleyerek, karıştıra karıştıra kayanayana kadar pişiriyoruz.
* Karışım kaynadıktan sonra 1 su bardağı süt ekleyerek, tekrar karıştırmaya devam ediyoruz ve sosun koyulaşmasını bekliyoruz. Bu arada içine tereyağı da ekliiyoruz.
* Boza kıvamına gelip iyice yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz.
* İsterseniz sade haşlanmış makarananın üstüne, ,isterseniz fırında kızarttığınız patateslerin üstüne, yada fırında pişirdiğiniz mantarları üzerinde servis edebilirsiniz.
* Afiyet olsun.
BRÜKSEL LAHANASI
Lahanayı yenilebilir kılmak ! Vitamin deposu bir sebze olmasına rağmen , kokusundan dolayı bizde fazla tüketilmez. Bu açığımızı Brüksel lahanasını salata yaparak, etin yanına servis ederek kapatıyoruz. Son derece basit bir yan yemek, salata,garnitür.
Malzemeler:
* 1 paket Brüksel lahanası
* 3 diş sarımsak
* Yarım limonun suyu
* 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
* Karabiber,taze çekilmiş
* Tuz, Kurunane
Yapılışı
* Brüksel lahanasını hafif diri kalacak şekilde yaklaşık 15 dakika kadar haşlıyoruz.
* Sarımsağı dövüp limon suyu, sirke,tuz,karabiber, kurunane ve sızma zeytinyağıyla karıştırıyoruz.
* Salata sosunu ayrı bir kapta hazırlayararak, Brüksel lahanasının üzerine gezdiriyoruz.
* Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...