Malzemeler :
* İstediğiniz kuru sebzeler ; patlıcan, biber, kabak
* 1 kase pirinç
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 2 yemek kaşığı nar ekşisi
* 2 adet büyük kuru soğan
* 4-5 diş sarımsak
* 3 tatlı kaşığı kuru nane
* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
* 1,5 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı zerdeçal
* 1 su bardağı zeytinyağ
Yapılışı :
* Kuru sebzeleri yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
* Dolma harcını hazırlıyoruz :
-Pirinci iyice yıkayarak derin bir kaba alıyoruz. Üzerine soğanı rendeliyoruz, nar ekşisi, domates-biber salçasını, dövülmüş sarımsağı, kuru nane, kırmızı biber, kimyon, zerdeçal ve zeytinyağı ekleyerek bir güzel karıştırıyoruz.
* Haşlanmış kuru sebzelerimizi bu harçla doldurarak , tencereye diziyoruz ve içi yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun