5 Nisan 2010 Pazartesi

Fesleğenli Makarna


Dünyadaki en mühim gıda buluşlarından biri olsa gerek...Makarna....Bayılıyorum :)Ama kızım daha da çok BAYILIYOR :))
İşte bu da fesleğenlisi !!

Malzemeler :

* 1 adet kırmızı biber
* 2 adet yeşil biber
* 1 küçük soğan
* 3 diş sarmısak
* 2 yemek kaşığı fesleğen
* 4 adet domates
* 1 paket fiyonk makarna
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ
* Tuz / Karabiber

Yapılışı :

1) Biberleri ince ince doğruyor hafif pişiriyoruz.
2) Soğanları ince ince kıyarak biberlere ekliyor ve yumuşayana kadar pişiriyoruz.
3 ) Küp küp doğradığımız domateslerimizi ekliyor ve suyunu saldığı an , ezilmiş sarmısakları ekliyoruz.
4) Tuz, fesleğen ve karabiberi de ekleyerek pişiriyoruz.
5) Hafif diri kalacak şekilde haşladığımız fiyonk makarnamızı da tencereye ekleyerek ,bir güzel karıştırıyoruz.

Ve afiyetle yiyoruz :)

GÜLÜŞ'ÜMÜN DOĞUM GÜNÜ


Bugün benim canım annemin doğum günü. Tam 75 yaşını doldurdu.Onu o kadar çok seviyorum ki....Dünü bugün sanarak Gülüş'ümüzün doğum gününü erken kutladık. Pastamızı aldık, mumlarımızı yaktık ve hep beraber üfledik. O kadar mutluydu ki...Gözleri ışıl ışıl biraz da ağlamaklı üfledi pastasını.Belki de geçmiş canlandı gözünde, belki de babamı,biricik hayat arkadaşını aradı yanında...
Ama hayat bu değil mi ? İniyor, çıkıyor...ta ki bir köşe başında durana kadar.
Canım annem doğum günün kutlu olsun....Bütün annelerimizin doğum günleri kutlu olsun..:)

**** Bu pastayı 'kendim yaptım' demek isterdim ama henüz kremalı pastalar konusunu çalışmadım :)) Teşekkürler Bursa Rıhtım Pastanesi ...:))

Portakallı Kek


Bugün güneşli ve çok güzel bir gündü. Tam kek yapılacak bir gün deyip durdum kendi kendime. Ve okuldan gelir gelmez, hemen bütün gün hayalini kurduğum kekimi yapmaya başladım.Ne yorgunluk kaldı, ne de bişey...
Fotoğraf konusunda daha çok yol katetmem lazım, ama bu kek çok lezzetli,inanın bana :)
Malzemeler :
*3 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı soğuk süt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 adet portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
* 1 çay bardağı kırılmış ceviz ya da fındık
* 1 paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un ( yaklaşık olarak 2.5 su bardağı

Yapılışı :

1) Bir kap içine yumurtalrı kırıp şekerle çırpıyor, iyice köpürtüyoruz
2) Üzerine sıvı yağı, sütü,portakal kabuğu rendesi ve suyunu ilave ediyoruz. Tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
3) Unumuzu tel süzgecin içine alıp,kabartma tozunu da ekleyerek karışımın üzerine eliyoruz.
4) Kıvamı tahin kıvamında olacak, ne çok akışkan ne de katı.
5) Yağlanmış kek kalıbımıza döküyoruz.
Üzerine fındık ya da cevizlerimizi koyuyoruz. ( Ben ceviz kullandım.)
6) Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırınımızda 30-40 dakika kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...