Hem renkli hem de çok lezzetli.
Malzemeler:
* 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış.
* 3 adet taze soğan
* Yarım demet maydonoz
* Kırmızı biber
* Sarı biber
* 4 adet yeşil erik
Sosu için
*Yarım çay bardağı sızma zeytinyağ
* 2 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı elma sirkesi
* 1/2 limonun suyu *
* Tuz-taze çekilmiş karabiber
Yapılışı :
* Fasulyeleri hafif diri kalacak şekilde haşlıyoruz. ( 1 gece önceden suda bekletilirse , yaklaşık 40 dakika yeterli oluyor, haşlanması için. )
* Tüm malzemeyi ince ince kıyıyoruz.
* Bir salata tabağına alıp sosumuzla karıştırıyoruz. Sosu yaparken önce sarımsakları tuzla ovmaya sonra ezmeye dikkat edelim, ve içine tatlandırıcıları ( limon-sirke ) koyduktan sonra yavaş yavaş zeytinyağını ekleyerek , sos yoğunlaşıncaya kadar iyice çırpalım. )
* Eriğin verdiği hem eşi hem de ferah tadı çok beğeneceksiniz.
Afiye olsun.