19 Nisan 2015 Pazar

Pamuk Poğaça

Hemen yapmalı....
Malzemeler :
* 20 gr yaş maya
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 su bardağı ılık su
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 6 şu bardağı un
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 2 tatlı kaşığı tuz
* 1/2  çay kaşığı limon kabuğu rendesi
İç Malzemesi
İstediğiniz harcı hazırlayabilirsiniz.  Benim bugün için kullandığım harçlar şöyleydi.
a) Beyaz peynirli sade harç
b) Taze böreklik lor,maydanoz, taze nane
c) Küp küp kesilmiş ve domates salçasıyla kavrulmuş dana sosis.
* Yapılışı;
*  Derin tercihen cam bir kapta maya ile süt ve ılık suyu karıştırarak eritin. Sıvı yağ, tuz ve şekeri ilave edin.
* Unu yavaş yavaş ilave edin. Birden 6 bardağı da katmayın,toparlaması zor olur.
* İyice yoğurduktan sonra nemli bir bezle üstünü örtün ve bir kaç havluyla etrafını örtün.  Aynı mayalı yoğurdu dinlendirir gibi. 1 saat hamur iyice kabarana kadar bekleyin.
* Bu aşamada değişik bir tat istiyorsanız limon kabuğu rendesini ekleyin hamura. Misler gibi bir koku ve tat verecek.
* Küçük parçalara ayırdığınız hamuru elinizde hafif açın ve iç harcı doldurun. Elinizle şekil verin.
* İki yumurtayı kırın, sarılarını ayırın. Ayırdığınız yumurta sarılarının içine 2 yemek kaşığı süt katın ve çırpın. Bu karışımı poğaçaların üzerine sürün. Dilerseniz en son olarak susam ve çörek otu serpebilirsiniz.
* 200 derece fırında üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.


AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...