Maş fasulyesinin faydaları saymakla bitmiyor. Hem çorbası hem de salatası yapılıyor.Ben bu sefer salatasını yaptım, diğer kısmını da çorba için ayırdım. Sarmısaklı ve ekşili lezzetleri seviyorsanız buna bayılacaksınız....İşte tarifimiz :
Malzemeler:
* 250 gr Maş Fasulyesi
* 3-4 adet taze soğan
* 4-5 diş sarımsak
* 1 adet kırmızı biber
* 1/2 limon
* 1 yemek kaşığı nar ekşisi
* maydonoz - nane
* tuz/ zeytinyağ
Yapılışı :
* Fasulyeleri sıcak suya atarak 20-25 dakika haşlıyoruz- mutlaka kontrol edin çok küçük oldukları için fazla haşlanıp,dağılabilirler ( tecrübeyle sabittir :D )
* Fasulyeler haşlandığı zaman içine 2-3 bardak soğuk katarak süzün.Soğumaya bırakın.
* Taze soğanları ince ince kıyın,sarımsakları dövün,tuzu,nar ekşisi,limon suyunu,zeytinyağını bir kapta iyice karıştırarak salatanın sosunu hazırlayın.
* Kırmızı biberleri küçük küpler halinde doğrayın.
* Faulyeleri servis tabağına alın ve kırmızı biberlerle karıştırın.
* Salata sosunu ekleyin.
* İnce kıyılmış maydonozları da en üste ekleyin.
Ve afiyetle yiyin....:D
14 Ağustos 2011 Pazar
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...