Bizim ailede anne tarafımız Girit'tendir. O yüzden her türlü ot pişer, yemeği yapılır,peynir ve türevleriyle de her lezzet denenir. Ben bu salatayı Girit Salatası olarak yiyerek büyüdüm, sonraları da başkalarından türlü farklı isimlerde duydum en ilginö olanı da 'Çingen Pilavı'ydı. Çok basit ve lezzetli. Kahvaltılık olarak da idealdir. Kızarmış ekmeğin üzerine nefis olur.İşte tarifimiz.
Girit Salatası
Malzemeler:
*250 gr lor
* 9-10 adet tatlı yeşil biber
* Maydonoz-nane
* 2 domates
*Kuru nane-kekik-kırmızı toz biber
*Zeytinyağ
* Tuz-limon
Yapılışı:
*Loru başka bir kapta tuzluyoruz ve bütün baharatlarla karıştırıyoruz.
* Maydonoz ve naneyi ince ince kıyıyoruz, domatesleri küp küp keserek hepsini karıştırdıktan sonra limon ve zeytinyağını ekliyoruz.
15 Ağustos 2011 Pazartesi
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...