15 Temmuz 2015 Çarşamba

SPAGETTİ CARBONARA


Makarna severler için ;
Malzemeler :
* 500 gram Spagetti
* 100 gr pastırma / panchetta / sosis / salam / jambon ( biz pastırma kullandık )
* 1 adet kuru sağan  ( çok ince doğranmış )
* 3 diş sarımsak
* 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
* 1 kutu krema
* 2 yumurta
* Tuz-karabiber
* 1 su bardağı parmesan veya kaşar peyniri  veya arzu ettiğiniz herhangi bir peynir türü
*1/ 2 demet maydanoz

Yapılışı :
* Makarnayı bol su ve tuz ile haşlıyoruz.
Makarna haşlanırken :

* Bir tavaya zeytinyağı koyup hafifçe ısıttıktan sonra soğanı ekliyor ve hızlı bir şekilde soteliyoruz. İçine ince ince doğradığımız pastırmaları ve rende yaptığımız veya ezdiğimiz sarımsağı ekliyor ve bir kaç dakika pastırmalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Kremayı ekliyor ve kısa birsüre daha karıştırarak pişiriyoruz. Kremanın kaynamaması lazım dikkat.
* Ayrı bir kapta 2 yumurta sarısını peynirle birlikte iyice çırpıyoruz.

* Makarnayı süzüyor ve pastırmalı kremalı sosla karıştırıyoruz. Yumurta ve peynir sosunu hemen makarnaya ekliyor ve yumurtanın makarnanın sıcağıyla pişmesini sağlıyoruz. Tencereyi ocaktan hemen alıyoruz. Yoksa yumurta parçacıkları oluşabilir. Makarnayı servis tabağına alıyoruz. Bol maydanozla servis ediyoruz.

* Afiyet olsun.

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...