30 Kasım 2010 Salı

Tavuk Sote ve Çamlıbağ Karalahna

 
Posted by Picasa


Tavuk sote ve yanına Çamlıbağ Karalahna....Harika bir uyum...Daha önce size Çamlıbağ'ın Vasilaki üzümlerinden yapılan şarabını anlatmıştım. Bu akşam da tavuk sotenin yanına ve tabiiki diğer et yemeklerinin yanına çok yakışacak Çamlıbağ Karalahna ikram ediyorum. Tadı nasıl anlatılır...uzman değilim ama çok doygun ve yumuşak.Damağınızda uzun süre tadı kalıyor.Bozcaadanın güneyindeki kireçli topraklarda yetiştiriliyormuş ve aslında pizza ve sert peynirle tavsiye ediliyor ama
ben bu şu yemekle bu şarap içilir kurallarına pek bağlı kalmıyorum.O yüzden siz neyi neyle yakıştırıyorsanız en uygunu odur.
Şimdi tavuk soteyi yapalım:

* ı kilo tavuk göğsü
* 3 adet yeşil biber( ince doğranmış )
* 1 adet kuru soğan
* 4-5 adet sarımsak
* 4-5 domates; küp küp doğranmış.
* tuz-karabiber ve Bozcaada'dan aldığım limon kekiği....
* Yarım çaybardağından biraz fazla zeytinyağ

Yapılışı :
* Biberleri hafif kavurarak soğanları ekleyelim, hafifi pembeleştirelim.
* Tavuk göğüsleri küp küp doğrayarak , tencereye ekleyim ve suyunu salıp çekene kadar iyice pişirelim.
* Domatesleri küp küp doğrayarak suyunu çeken tavuklarımıza ekleyelim.Sarımsakları ince ince doğrayalım ve onları da tencerye alalım. Tuzunu , karabiberini ve kekiği de ekledikten sonra domatesler suyunu çekene kadar pişirelim.

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...