9 Ağustos 2011 Salı

Zeytinyağlı Bamya




En sevdiğim yemeklerden bir tanesi.Yaz mevsiminde de başka oluyor doğrusu,bol limonlu,sarımsaklı...Soğuk da yiyebilirsiniz...Yanına da kesinlikle buzlu bir kase cacık öneriyorum..İşte tarifimiz..:D
Malzemeler:* Yarım kilo bamya
* 2 adet kurusoğan
* 3 adet domates
* 3 diş sarımsak
* 1 adet limonun suyu
* 2 adet küp şeker
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 bardak sıcak su
* Zeytinyağ,tuz
Yapılışı :
* Bamyalarımızı yıkamadan kuruyken ayıklıyoruz.Şapkalarını huni şeklinde kesiyoruz;çok derin kesmemeye dikkat ediyoruz yoksa sümüklenir.
* Bir tane sarımsağı ince ince doğruyoruz ve zeytinyağında çok kısa bir süre hafif kokusu çıkana kadar soteliyoruz.
* Soğanları da küp küp doğrayarak tencereye ekliyoruz. Onları da hafif kokusu çıkana kadar soteleyip , içine bir tatlı kaşığı biber salçası ekliyoruz ve hafif kavurmaya devam ediyoruz.
* Bamyaları soğuk suda yıkayarak,üstlerindeki tüyleri temizliyoruz ve hemen bekletmeden tencereye alıp soğanların üzerine yerleştiriyoruz ve kesinlikle karıştırmıyoruz.
* Küp küp doğramış olduğumuz domatesleri bamyaların üzerine yerleştiryoruz.
* Kalan 2 adet sarımsağı da iri parçalara ayırarak domateslerin üzerine koyuyoruz.
* 2 adet küp şekeri domateslerin üzerine yerleştiriyoruz.
* 1 limonun suyunu üzerlerine gezdiyoruz.
* Tuzumuzu ve bir bardak sıcak suyu ekleyerek 20-25 dakika pişiriyoruz.
* Afiyet olsun !!!!
Not : Bamyanın püf noktası karıştırılmadan pişirilmesi. Aman dikkat :D

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...