20 Aralık 2010 Pazartesi

YUFKADA TAVUK

 
Posted by Picasa


Merhabalar,
Çok yoğun bir hafta ve hafta sonundan sonra, nihayet birşeyler yapabildim.Bugün nedense aklımda hep tavuk güveç görüntüleriyle dolaştım durdum. Akşam eve gelince de ilk iş markete gitmek oldu..Ne zamandır yapmadığım Yufkada Tavuk; çok fena özlenmiş meğer....En hızlı pişirme ve taşırma teknik ve taktiklerimi kullanarak salata ve diğer yan ürünleriyle beraber bir buçuk saatte hazırladım herşeyi...Biraz geç yedik ama olsun, değdi...Hafiften üzeri yanmış gibi görünsede lezzeti garanti edilir :)
Malzemeler :
*2 paket tavuk göğüs, 6 parça; küp küp doğranmış
* 2 soğan, küp küp doğranmış
* 3 sarımsak ince doğranmış
* 2 domates ; zar gibi doğranmış
* 3 yeşil biber; ince doğranmış
* 1 tatlı kaşığı tuz,kekik,kırmızı tuz biber
* Kaşar peyniri
* 4 yufka
* 1/4 çaybardağı sıvı yağ
Şimdi yapalım:
* Tavukları tencereye alıp suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim; sonra bir tabağa alalım.
* Biberleri yağda hafif kavurup, içine soğanları atalım, biraz kokusu çıkınca tavukları ekleyelim.
*İyice karıştıra karıştıra kavuralım.
* Domates ve baharatları ekleyim ve domatesler suyunu çekene kadar pişirelim.
* Fırın güveçlerine ya da ısıya dayanıklı porsiyonluk kaplara ; yağlı kağıt serip, üzerine yarım yufkayıda ikiye bölerek yerleşirelim.
* İçlerine kaşıkla aldığı kadar tavuğumuzdan yerleştirelim ve üstüne kaşar dilimleri koyalım; yufkaları kapatalım.
* Üstüne süt-tereyağ-yumurta karışımını pişirip, 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim....
Afiyet olsun...:)

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...