29 Aralık 2009 Salı

BOZCAADA





Şu anda nerede olmak isterdin diye sorsanız,hiç düşünmeden ilk söyleceğim yerdir Bozcaada....Marmara ile Ege'nin kesiştiği yerde, masmavi suların tam ortasında minik bir küçük ada....
Adaya ayak basar basmaz sizi güler yüzüyle karşılayan, insana neşe canlılık veren bir atmosferi var. Feribottan indiğinizde, hemen liman çevresindeki çay bahçeleri, balık restoranları, küçük ev lokantaları , eski Rum evleri,camisi,kilisesi,butik otel ve pansiyonlarıyla sizi karşılıyor Bozcaada.

Gündüzleri o güzel plajlarında denizin tadını çıkarıp, akşamları limanda yapacağınız bir yürüyüş,çınarlı kahvelerinde,kafeteryalarında geçireceğiniz bir kaç saat, gece yarısı gidilecek bir minik bar ve içilecek bir kaç kadeh ada şarabıyla geceyi noktalayabilir ve ertesi gün için enerji toplayabilirsiniz....Doğrusunu isterseniz 5 yıldızlı bir otelde bulamayacağınız samimi ve sıcak bir havası var.

Ada şarapları bir harika. Bozcaada'ya gittiğinizde mutlaka uğramanız gereken yerlerin başında şarap tadım evleri var. Yerel firmalardan TALAY ve ATAOL'u deneyebilirsiniz.

Bir sonraki yaza kadar, sadece sözler ve fotoğraflarda kalacak Bozcaada ...

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...