21 Kasım 2010 Pazar

KUZUKULAĞI SALATASI

 

Kendine has hafif ekşi bir tadı var kuzukulağının...O yüzden salatalara da çok hoş bir tad veriyor. Çok lezzetli oluyor.Denemekte fayda var :))Kısaca tarifini vereyim; kuzukulağını yıkadıktan sonra doğruyoruz. 1 havucu rendeliyoruz. 2 salatalığı doğruyoruz.2 adet taze soğanı ince doğruyoruz.3 sarımsağı ezerek, limon,tuz ve zeytinyağıyla karıştırıyoruz.Ve en sonunda salatamızın üstüne döküyoruz. Ve afiyetle yiyoruz.
*
Posted by Picasa

CHARLOTTE

 

Geçen akşam sevgili Sema ve eşi ziyaretimize geldi ve gelirken yanlarında koca bir tepsi Charlotte da getirdiler....Çok hafif ve lezzetli bir tatlı...İşte tarifi :)
Malzemeler:
* 2 katlı pastaban
* 3 adet fındık kremalı çikolatalı puding
* 1 paket bitter çilolata
* 1 paket krem şanti
* 1 çay bardağı yoğurt

Yapılışı:
Pudingi içine bitter çikolatayı da ekleyerek pişiriyoruz ancak dikkat etmemiz gereken şey; her bir paket puding paketinin üzerinde belirtilen süt miktarından yarım bardak fazla koymamız gerektiği.
* 1 kat keki küçük küçük parçalara ayırarak kullanacağımız kabın içine yayıyoruz.
* Pişirdiğimiz pudingin yarısını kaşık yardımıyla kekin üzerine döküyoruz.
* Sonra diğer kat keki de aynı şekilde küçük küçük parçalayarak ilk katın ; pudinglediğimiz katın;üzerine yerleştirip , geri kalan pudingi ekliyoruz.Ve soğumaya bırakıyoruz.
* Kekimiz soğurken; 1 paket kremşantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıyoruz ve içine bir çay bardağı yoğurt ekliyoruz. Ve bu karışımı soğuyan kekimizin üzerine bir güzel yayıyoruz.
* Ve meyve parçalarıyla servis yapıyoruz.
Posted by Picasa

ESİN'DEN MOR SALATA

 


Yine sevgili Esin'den çok lezzetli bir salata...Zaten ben Esin'ciğimin salatalarını çok severim...Elinden midir nedir bilinmez ...sadece marul doğrasa bile tek başına harika bir salata yapıverir....
İşte burda da sevgili esin, kara lahanayı doğrayıp, tuzla ovduktan sonra rendelediği turplarla karıştırarak, içine maydonoz ve taze soğan ekleyerek ve zeytinyağı-tuz-limon üçlemesiyle birlikte harika lezzetli bir salata yapıverdi...
Eline sağlık ESİNCİĞİM....:)
Posted by Picasa

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...