10 Şubat 2013 Pazar

Haşlanmış Yumurta Salatası.

Aslında adını siz koyun :) Hem pazar kahvaltıları için ideal, renkli ve canlı hem de aparatif olarak ikram edilebilir. Yumurtaları haşlıyoruz. Tuz, karabiber,kırmızı pul biber ile tatlandırıyoruz.Üzerine maydonoz, nane ya da istediğiniz herhangi bir yeşilliği ince kıyarak koyuyorsunuz. Taze soğan ya da taze sarımsağı ince ince kıyarak onu da ekliyorsunuz. Bir iki damla limon ve biraz sızma zeytinyağ ekliyorsunuz. Domateslerle de süslüyorsunuz , işte hazır. Afiyet olsun.

PIRASALI BÖREK

Malzemeler: * 1 kilo pırasa * 4 yufka * Zeytinyağ * Tuz-karabiber * 2 yemek kaşığı İzmir tulum peyniri * 1 yumurta * 1 su bardağı süt * Yarım su bardağı maden suyu Yapılışı : * Pırasaları yıkadıktan sonra ince ince kıyıyoruz. * 2 yemek kaşığı zeytinyağda karıştırarak pişiriyoruz.* Fırın tepsisini yağlayarak üzerine, piştikten sonra yufkalar yapışmasın diye hafif un serpiyoruz. * 2 yufka alta serip pırasalı içi ve peyniri ekliyoruz. 2 yufkayı da üste koyuyoruz. Her yufka katına 1 yumurta- 1 su bardağı süt- yarım çay bardağı zeytinyağı karıştırarak yaptığımız harcı koyuyoruz.* Elimizde kalan sütlü harcı yufkanın en üstüne sürüyoruz. Arzuya göre çörek otu serpiyoruz. Pişirmeden önce istediğimiz büyüklükte dilimler olacak şekilde böreğimizi kesebiliriz, piştikten sonra kolaylık olur. * 200 derecede 30 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra fırından çıkarıp ,5 dakika bekleyip , biraz su ile böreği ıslatıyoruz. Daha sonra üstüne temiz bir havlu örterek, kullanacağız ana kadar yumuşak kalmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...