22 Aralık 2013 Pazar

ARNAVUT CİĞERİ



Kolay ve lezzetli.....
Malzemeler :
* 500 gr kuzu ciğeri , küp küp doğranmış
* 1 çay bardağı un
* 1 çay bardağı kızartma yağı, ay çiçek yağı daha hafif olur.
* 1er tatlı kaşığı kimyon , tuz
* Yarım demet maydanoz
*  1 bağ taze soğan
*  Kırmızı pul biber

Yapılışı :
* Önce ciğeri yıkıyor ve kanını akıtıyoruz.
* Bir süzgecin içine alarak tuzluyor ve kimyonla hafifçe ovuyoruz.
* Tepsiye döktüğümüz unun içinde tepsiyi hafif sallayarak ciğerleri incitmeden unluyoruz.
* Tavaya yağı alarak ısınmasını bekliyoruz. Yağ hafif kızınca ciğerleri atıyoruz. Yaklaşık 5 dakika kadar ciğerler pişene kadar kızartıyoruz.
* Pişen ciğerleri bir kaba alıp dinlendiriyoruz.
* Maydanoz ve soğanları hafif iri olacak şekilde doğruyoruz.
* Ciğeri arzuya göre bir tur daha kimyonluyoruz. ( Ben kimyonu çok sevdiğim için tadını iyice hissetmek isterim o yüzden 1 tatlı kaşığı daha kimyon eklerim )
* Maydanoz, soğan ve ciğerleri karıştırarak servis tabağına alıyoruz, en son üzerine kırmızı biber serpiyoruz.
Not : Arnavut ciğerine istendiği takdirde sumak ve yarım ay şeklinde kesilmiş kırmızı soğan da konur. Ben daha çok taze soğan, bol maydanoz, kimyon ve kırmızı biber tercih ederim

Afiyet olsun.

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...