Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş oluyor. Biz ailece bayılıyoruz bu tada. Ciğer yemeyenler için tavuk şişleri de hazır bulunduruyoruz yanda. Ne olur ne olmaz. Bu ciğer kebap işi , biraz da yöresel kültür, alışkanlıkla alakalı. Benim çocukluğumda Mersin'de Ciğerci Apo vardı mesela. İnsanlar sabah erkenden ciğer kebap yemeye giderlerdi. Öğlen iş yerlerinden çıkanlar Apo'nun dükkanı önünde uzun kuyruklar oluştururlardı. Biz de çok giderdik Ciğerci Apoya , sabahları değil ama, öğlenleri.
Malzemeler :
* 1 kilo kuzu veya dana ciğeri ( ince kuş başı doğranmış ) ( kuzu ciğeri daha da lezzetli oluyor )
*300 gram kuyruk yağı ( Küçük küçük doğranmış )
* Lavaş ekmek
* Kimyon / Tuz
Yanına ikram etmek için biber, domates közlemesi, babagannuş ( tarif için tıklayınız ) , sumaklı soğan salatasını (tarif için tıklayınız ) unutmuyoruz.
Yaplışı :
Not : Maalesef dürüm yapılmış hali fotoğrafının çekilmesini bekleyemedi :)
Afiyet olsun.
ben ciğer yemiyorum ama sevenler için güzel bir tarif canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler. Ciğer tadına alışık olma hali sanırım biraz da yöreyle alakalı.
SilYine beklerim, sevgiler.