7 Ocak 2010 Perşembe

Papaz Yahnisi



Bol vitaminli ve yanında bolca ekmek yediren bir yemektir; ama ben çok severim....

Malzemeler:

1. 1 kilo dana kuşbaşı
2. 10-15 adet arpacık soğan
3. 5-6 diş sarmısak
4. Tuz, karabiber, kekik
5. 4-5 bardak su
6. Tereyağ

Yapılışı

1) Önce etleri yıkayarak,tenceremize alıyoruz ve hiç su eklemeden kendi suyunu salıp,çekene kadar ağzı kapalı tenceremizde harlı ateşte pişiriyoruz.
2)Tereyağını eriterek, eti içine koyuyoruz ve 2-3 dakika çeviriyoruz.

3)Daha sonra etlerin üzerini kapatacak şekilde kaynar suyu ve baharatlarını ekliyoruz.
4) Arpacık soğanları ve sarmısakları da ekleyerek yaklaşık olarak 1 saat pişiriyoruz.

Afiyet olsun :)

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...