27 Haziran 2014 Cuma

ADANA-MERSİN USULÜ CİĞER ŞİŞ



Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş oluyor. Biz ailece bayılıyoruz bu tada. Ciğer yemeyenler için tavuk şişleri de hazır bulunduruyoruz yanda. Ne olur ne olmaz. Bu ciğer kebap işi , biraz da yöresel kültür, alışkanlıkla alakalı. Benim çocukluğumda Mersin'de Ciğerci Apo vardı mesela. İnsanlar sabah erkenden ciğer kebap yemeye giderlerdi. Öğlen iş yerlerinden çıkanlar Apo'nun dükkanı önünde uzun kuyruklar oluştururlardı. Biz de çok giderdik Ciğerci Apoya , sabahları değil ama, öğlenleri.



Malzemeler :
* 1 kilo  kuzu veya dana ciğeri ( ince kuş başı doğranmış ) ( kuzu ciğeri daha da lezzetli oluyor )
*300 gram  kuyruk yağı ( Küçük küçük doğranmış )
* Lavaş ekmek
* Kimyon / Tuz
Yanına ikram etmek için  biber, domates közlemesi, babagannuş ( tarif için tıklayınız )  , sumaklı soğan salatasını  (tarif için tıklayınızunutmuyoruz.



Yaplışı :

* İnce ince doğranan ciğerleri , özel ciğer şişlerine , iki-üç  parça ciğer,  bir parça kuruk yağı olarak diziyoruz.Üstüne hafif tuz gezdiriyoruz.  Mangalda pişirdiğimiz ciğerlerimizi lavaş ekmeklerin içine çekerek , bol kimyon, acı biber , sumaklı soğan salatası ekleyerek sıkıca dürüm yapıyoruz, ayran veya şalgam suyuyla ikram ediyoruz.
Not : Maalesef dürüm yapılmış hali fotoğrafının çekilmesini bekleyemedi :)
Afiyet olsun.

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...