17 Ocak 2013 Perşembe
Kabak Tatlısı
Malzemeler
* 1 kilo dilimlenmiş bal kabağı
* Yarım kilo toz şeker
* Dövülmüş ceviz
* Arzuya göre kaymak
Yapılışı
Şekeri ve kabakları derin bir tencereye alıp, şekerler kendi kendine hafif eriyinceye kadar kapağı kapalı olarak bekletiyoruz.
Şekerler eriyince tencereyi ocağa alıp kısık ateşte kabaklar suyunu salıp , hafif çekinceye kadar pişiriyoruz. Kesinlikle su koymuyoruz.
Kabaklar yumuşayıp, şerbeti iyice koyulaşınca tencereyi ocaktan alıp soğuması için bekletiyoruz. Üzerine ceviz ve arzuya göre kaymakla servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...

-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
-
Doyurucu, lezzetli, hem de lorlu ( ben çok severim de ! ) Malzemeler: * 500 gr kepekli makarna * 150 gram böreklik lor * Yarım deme...