17 Ocak 2013 Perşembe
Kabak Tatlısı
Malzemeler
* 1 kilo dilimlenmiş bal kabağı
* Yarım kilo toz şeker
* Dövülmüş ceviz
* Arzuya göre kaymak
Yapılışı
Şekeri ve kabakları derin bir tencereye alıp, şekerler kendi kendine hafif eriyinceye kadar kapağı kapalı olarak bekletiyoruz.
Şekerler eriyince tencereyi ocağa alıp kısık ateşte kabaklar suyunu salıp , hafif çekinceye kadar pişiriyoruz. Kesinlikle su koymuyoruz.
Kabaklar yumuşayıp, şerbeti iyice koyulaşınca tencereyi ocaktan alıp soğuması için bekletiyoruz. Üzerine ceviz ve arzuya göre kaymakla servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder