7 Ağustos 2013 Çarşamba

SEDİR ADASI- MARMARİS





 Evet nihayet anlatıyorum Sedir Adasını.....Marmaris'te Sedir Adası demek Kleopatra'nın denize girdiği plaj demek ! Kesinlikle nefis bir yer. Mutlaka tavsiye ediyorum. Pırıl pırıl bir deniz, adeta havuz suyu gibi, denizin dibini çok net görüyorsunuz. Renk deseniz turkuaz mavi.Kum ; bembeyaz ! Sedir adasına Marmaris , Muğla çıkışı üzerinden tabelaları takip ederek  gidiyorsunuz. Sedir Adası tabelasını gördükten sonra girdiğiniz köy yollarında bir süre gidiyorsunuz ve karşınıza yine harika minik bir koy çıkıyor, Çamlı Koyu. Oradan Sedir adasına giden teknelere biniyorsunuz ve yaklaşık br 15 -20 dakika kadar yol alıyorsunuz. Adaya vardığınızda giriş kişi başı 10 lira, eğer Maximum kartınız varsa-o zaten müzekart yerine geçtiği için , girişiniz ücretsiz. Adaya ulaşım teknelerle , kişi başı 15 lira. Çok sessiz bir yer. Küçük bir kafeteryası var. Dondurma-hamburger-cips -bira -iceslash -kola gibi atıştırmalıklar satıyorlar. Şezlonglara para vermiyorsunuz.


Adadaki plajın kumlarına basmak yasak, zaten etrafı çevirmişler ve bir bekçi sürekli olarak denizden çıkıp da kumlara basan var mı diye takipte. Sebep ? Zamanında Kleopatra bu  kumları Mısır'dan getirtmiş ! Ama gerçek sebep, deniz suyunun kısmen sodalı olması ve beyaz kumlarında bu sodalı su yüzünden uzun yıllarda oluşması. Ada'da bir bazilika , bir antik tiyatro ve bir de kilise var . Kesinlikle mutlaka gidin arkadaşlar. Hazır tatilde kapıdayken !



Sedir Adası'nda manzara müthiş, fotoğraf çekmek için birbirinden güzel yerler var.Alttaki fotoğraf antik tiyatro bölgesinden.

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...