19 Eylül 2013 Perşembe

YALANCI SU BÖREĞİ

Son derece basit, bir o kadar lezzetli . Hemen başlayalım !
Malzemeler:
* 5 adet yufka
* 4 yumurta
* 2 su  bardağı süt
* 1 su bardağı su
* 3 yemek kaşığı tereyağ, yarım çay bardağı zeytin yağ
* Üstü için bir yumurta
İç Harcı :
* 250 gram böreklik lor
* 250 gram tam yağlı inek peyniri
* Yarım demet maydanoz
Yapılışı :
İç harcı : lor ve peyniri iyice karıştırarak , içine ince ince kıydığımız maydanozu ve tuzu ekliyoruz.İç harcımız hazır.
Tepsiyi margarinle yağladıktan sonra üzerine pişerken yufka yapışmasın diye hafifçe un serpiyoruz.
Şimdi böreğin ıslama harcını hazırlayalım.
1. Küçük bir tavada tereyağı eritip, içine zeytinyağıda katarak karıştırıyoruz.
2. Erittiğimiz yağı derin ve geniş bir kaseye alarak içine süt ve suyuda ekliyoruz.
Islama harcımız hazır . Şimdi artık yufkaları hazırlayabiliriz.
1. Bir yufkayı kenarları tepsinin dışına sarkacak şekilde tepsiye yayıyoruz.
2. Bir fırça yardımıyla yufkaya hazırladığımız ıslama harcından sürüyoruz.
3. Bir yufkayı ortadan ikiye bölüyor ve her bir parçasını hazırladığımız ıslama harcının içine batırıyoruz. Dikkat edin, yufka parçalanmamalı. Yufka parçalarını ıslattıktan sonra fazla suyunu bırakması için biraz kasenin kenarında tutuyor ve tepsideki diğer yufkanın üzerine örtüyoruz.
4. Islak yufkaların üzerine hazırladığımız iç harcı seriyoruz.
5. Yine bir yufkayı alıp ikiye bölerek , ıslama harcıyla ıslatıp, sağlı sollu bir şekilde diğer yufkaların üzerine yerleştiriyoruz.
6. Kalan iç harcımızı da yufkaların üzerine serpiyoruz.
7. Yarım yufkayı alarak onu da ıslatarak tekrar iç harcın üzerine kapatıyoruz.
8. Tepsiden sarkan yufkaları da kaldırarak böreğin üzerine kapatıyoruz.
9. Kalan ıslama harcınıda fırçayla en üstteki yufkaya sürüyoruz.
10. Ayrıca bir yumurtayı çırparak fırçayla yufkaların üstüne sürüyoruz, böreğimizin rengi güzel olsun.
11. Böreğimizi fırına koymadan önce dilimliyoruz.

Ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 35-40 dakika pişiriyoruz.
* Fırından çıktıktan sonra tepsiyi 5 dakika dinlendirip , üzerine avucumuzla yarım su bardağı kadar su serpiyoruz ve temiz bir havluyla tepsimizi sarıp 15-20 dakika dinlendiriyoruz.
 En sonunda böreklerimizi tepsiden alıp servis tabağına yerleştiriyoruz.
Bir de çay demliyoruz !
Afiyet olsun.

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...