27 Ekim 2009 Salı
Yoğurt Çorbası
Artık çorba zamanı geldiğine göre,hemen 1 numaralı çorbamızı yapalım.
Malzemeler :
* 1 kase yoğurt
* 1 çorba kaşığı un
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* Yarım kahve fincanı pirinç
* Tuz
* Kuru nane,kırmızı toz biber
* 1 yemek kaşığı zeytinyağ
* 3-4 bardak su
* 1-2 yaprak taze nane
Şimdi yapalım :
* Önce tereyağıını eriterek, içine unu ekleyip ,unumuz hafifçe pembeleşene kadar kavuruyoruz.
* Bir kase yoğurdu ekleyip, 1 kaç dakika sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz.
* Suyu yavaş yavaş ekliyoruz ve topaklanmamasına dikkat ederek sürekli karıştırıyoruz. Bu işleme su kaynayıncaya kadar devam ediyoruz.
* Yoğurtlu karşımımız kaynadıktan sonra içine pirinçleri atarak pişe kadar kaynatıyoruz.
* Zeytinyağda kuru nane ve kırmızı toz biberi kavurup ,çorbamızın içine katıyoruz.
* Çorbamızı kasemize alıp ,taze naneyle süsleyerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun :)
Zeytinyağlı Barbunya
Kızımın en sevdiklerinden biridir. Diğer adı da 'Top top fasulye'.
Malzemeler:
* Yarım kilo barbunya
* 1 adet küp şeker
* Bir adet kuru soğan
* 2-3 diş doğranmış sarmısak
* 2-3 adet yeşil biber
* 1 adet kırmızı biber
* 1 adet patates
* 1 adet havuç
* 3 domates
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* Tuz,karabiber
* Bir tutam maydonoz,nane
* 1 çay bardağı zeytinyağ
Yapılışı:
* Tencereye yağımızı alıp , şekerle birlikte ısıtıyoruz. Kısa bir süre sonra içine küp küp doğradığımız havuçlarımızı alıp sararıncaya kadar kavuruyoruz.
*Soğanlarımızı ekliyor, hafif pembeleşene kadar çeviriyoruz.
*Daha sonra doğradığımız yeşil ve kırmızı biberlerimizi de ekliyoruz.
*Patateslerimizi zar şeklinde kesip tenceremize alıyoruz.
* Zar şeklinde doğradığımız domatesleri de koyduktan sonra 2- 3 dakika domatesler suyunu salana kadar pişiriyoruz.
* Domates salçamızı da koyduktan sonra 2 dakika daha bekleyip barbunyaları ekliyoruz.
* Yemeğimizin suyunu,tuz ve karabiberini,en son olarak da sarmısaklarını da ekleyerek yaklaşık olarak 35-40 dakika pişiriyoruz.
* Servis ederken maydonoz ve naneyle süslüyoruz.İstenirse içine 2-3 damla limon suyu da konabilir.
Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...