27 Ekim 2009 Salı

Zeytinyağlı Barbunya


Kızımın en sevdiklerinden biridir. Diğer adı da 'Top top fasulye'.

Malzemeler:
* Yarım kilo barbunya
* 1 adet küp şeker
* Bir adet kuru soğan
* 2-3 diş doğranmış sarmısak
* 2-3 adet yeşil biber
* 1 adet kırmızı biber
* 1 adet patates
* 1 adet havuç
* 3 domates
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* Tuz,karabiber
* Bir tutam maydonoz,nane
* 1 çay bardağı zeytinyağ
Yapılışı:
* Tencereye yağımızı alıp , şekerle birlikte ısıtıyoruz. Kısa bir süre sonra içine küp küp doğradığımız havuçlarımızı alıp sararıncaya kadar kavuruyoruz.
*Soğanlarımızı ekliyor, hafif pembeleşene kadar çeviriyoruz.
*Daha sonra doğradığımız yeşil ve kırmızı biberlerimizi de ekliyoruz.
*Patateslerimizi zar şeklinde kesip tenceremize alıyoruz.
* Zar şeklinde doğradığımız domatesleri de koyduktan sonra 2- 3 dakika domatesler suyunu salana kadar pişiriyoruz.
* Domates salçamızı da koyduktan sonra 2 dakika daha bekleyip barbunyaları ekliyoruz.
* Yemeğimizin suyunu,tuz ve karabiberini,en son olarak da sarmısaklarını da ekleyerek yaklaşık olarak 35-40 dakika pişiriyoruz.
* Servis ederken maydonoz ve naneyle süslüyoruz.İstenirse içine 2-3 damla limon suyu da konabilir.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...