3 Nisan 2010 Cumartesi

Nar Ekşili Salata


Bu da bir kebap dürüm salatası. Lavaş ekmek dürümlerinin içinde harika oluyor.
Malzemeler:

* 4 domates
* Yarım demet maydonoz
* Yarım demet taze nane
* 3 adet taze sarmısak
* 2 çarliston biber
* 1 yemek kaşığı nar ekşisi
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ

Yapılışı:

Domateleri ince ince doğrayın. Biber,nane , maydonoz ve taze sarmısakları ince doğrayın ve hepsini karıştırark tuz, yağ ve nar ekşisini ekleyin. Afiyet olsun.

Sumaklı Soğan Salatası


Kebap ,ızgara et ,köfte ve lahmucana çok yakışır. Mersin ve Adana yörelerinde kebap yapıldığı zaman mutlaka yanında sumaklı soğan salatası da ikram ederiz.

Malzemeler:

* 2-3 adet kuru soğan
* 2-3 tatlı kaşığı sumak
* 8-10 sap maydonoz
* Tuz

Yapılışı :

1) Soğanları halka halka keserek tuz ile iyice ovun.
2) Tuzla ovduğunuz soğanları derin bir tabağa alarak içine bir bardak su ekleyin.^-4 dakika beklettikten sonra soğanları eline alarak sıkın ve yine derin bir kaba koyun.
3) Üzerine sumak ekleyerek bir güzel karıştırın.
4) Doğardığınız maydonozları da ekleyerek bir kez daha karıştırın.

Bu salatayı lavaş ekmeklerin içine yereleştireceğiniz köfte / et lerin üzerine ekleyerek lezzetli dürümler yapabilirsiniz.Servis edeceğiniz tabağa alarak ikram edin. Afiyet olsun.

Patlıcan Kızartması - Yoğurtlu ve Soslu


Yazın balkonda yenen yemeklere eşlik edecek , harika bir lezzet. Bende de yemekleri mutlaka bir senaryo içinde anlatmak gibi bir özellik varMIŞ....Blogger olunca fark ettim. Burç özelliği mi acaba :)) ??

Malzmeler :
* 4-5 adet uzun patlıcan
* Yoğurt
* 4-5 domates rendesi
* 3- 4 diş sarmısak
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ
* 1 tatlı kaşığı tuz-karabiber

Yapılışı :

1) Patlıcanları kızartmak üzere istediğimiz şekilde ( halka halka veya verev) kesiyoruz. Tuzlayarak kızartıyoruz. KIzarttığımız patlıcanları bir kağıt havlu üzerinde dinlendiriyoruz.
2) Zeytinyağında domates rendesini iyice dövüp ezdiğimiz sarmısakla beraber pişiriyoruz, tuz ve karabiberini ekliyoruz.
4) Patlıcanları sevis tabağına alarak üzerine önce yoğurt ve ardından da domates sosumuzu ekliyoruz.

Sonra da afiyetle yiyoruz :)

Cevizli Erişte


Emine Annemizin nefis köy eriştesi ve cevizlerin nefis karışımı.....

Malzemeler :

* 2 kase erişte
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 2 su bardağı dövülmüş ceviz

Yapılışı

1) Erişteler hafif diri kalacak şekilde haşlandıktan sonra, bir kevgir yardımıyla tencereden çıkarılır ve servis tabağına yerleştirilir.
2) Tereyağ eritilir.
3) Servis tabağına sırayla bir kat erişte sonra ceviz ve sonra tereyağ gezdirilir.İkinci kat erişte de konur ve ceviziyle yağı eklenir.

Her Türk ailesinde olan bu harika -kesme ev makarnası geleneğinin bozulmaması dileğiyle ....Afiyet olsun :)

Yoğurtlu Patates Salatası


Tüm yemeklerin yanına gidebilecek, ayrıca bira ve rakı gibi alköllü içeceklerin yanında hafif meze olarak da yenilebilecek bir salatadır. Bizim evde her türlü yenir ve çok sevilir :)

Malzemeler :
* 3 patates
* 2 salatalık rendesi ( suyu sıkılmış )
* 2 yemek kaşığı yarı katı yoğurt
* 2 yemek kaşığı mayonez
* 3-4 diş sarmısak ( ezilmiş )
* 2 tatlı kaşıgı sumak
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 8-10 adet kornişon turşu
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

Patatesler haşlanıp ezilir ve tüm malzemeler karıştırılır.İstenirse bir kek kalıbının içine dökülerek, buzlukta 40 dakika kadar bekletilebilir. Daha sonra servis tabağına ters çevirelerek çıkarılır ve ikram edilir. Afiyet olsun :)

Mercimekli Bulgur Pilavı


Mersin'de sık sık yapılan çok lezzetli bir pilavdır. Bir deneyin göreceksiniz :)

Malzemeler :

* 1 çay bardağı yeşil mercimek
* 2 su bardağı pilavlık bulgur
* 1 fincan zeytinyağı
* 1-2 adet kuru soğan
* 1-2 adet kesime şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 4 bardak su

Yapılışı :

1) Önce mericmekleri haşlayıp, pişiriyoruz. Onları tel bir süzgece alıp, suyunu süzüyoruz.
2) Çok az bir yağda bulguru kavurup üzerine 4 su bardağı su ve mercimekleri ekleyerek pilavımızı pişiriyoruz.
3) Ayrı bir tavada yarım ay şeklinde ince ince doğradığımız kuru soğanları şekerle birlikte iyice pişirip hafif karamelize ediyor , biraz da yakıyoruz. İyice pişen soğanları pilavımızın üzerine döküp , bir kez karıştırıp dinlendiriyoruz.
* İsterseniz soğan ve şeker adetlerini ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun :)

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...