20 Mayıs 2010 Perşembe

ROBIN HOOD


Oldum olası Robin Hood hikayelerine bayılmışımdır. Bu akşam da yeni Robin Hood'u izlemeye gittik.Berbat bir baş ağrısına rağmen sonuna kadar izleyebildim ama en yakın zamanda DVD'sini alıp tekrar tekrar izlemeyi düşünüyorum.
Russel Crowe ve Cate Blanchett'in Robin Hood'u bize olayın 'zenginden al yoksula ver' kısmından çok Robin'i ormanda yaşamaya iten sebepleri anlatıyor. Yönetmen Ridley Scott harika sahneler yaratmış, özellikle Fransızların İngiltere kıyılarına ayak bastıkları sahneler,su altında çekilmiş kavga ve savaş görüntüleri çok etkileyici. Filmin içine gizlenmiş nükteler konuyu zenginleştirmiş.Ben çok beğendim,izlemenizi tavsiye ederim. Bu arada hatırlarsanız Kevin Costner da bir Robin Hood oynamıştı ama o biraz daha mizah ve romatizm ağırlıklıydı ; yanlış hatırlamıyorsam; bir daha izleyip karşılaştırmak lazım. Bu filmde de görüldüğü gibi Russel Crowe, Ridley Scott filmlerine çok yakışıyor..Gladyatör'u hatırlayın...Ayrıca çok anlamlı ve etkileyici bazı ifadeler de var; 'Rise and rise ..until the lambs become lions!' ( kalk, hep kalk.. kuzular aslan oluncaya kadar- tabiki bazı ifadeler direk tercüme edilemez;asla pes etmemeyi vurguluyor bu cümle. Ve ' Every Englishman's home is his castle!' cümlesi; Kİng John tebaasına 'benden herbirinize bir kale/şato mu vermemi istiyorsunuz dedikten sonra, Robin'in ona verdiği cevap. Evet evet, bence siz de hemen izleyin.

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...