4 Temmuz 2010 Pazar

Karides Güveç



Yarım kilo karides
4-5 diş sarımsak
4 domates
3 adet yeşil biber
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 su bardağı kaşar peyniri

Yapılışı :
**Karidesleri ayıkladıktan sonra tuzlu ve birkaç damla sirke atılmış suda 5-6 dakika kaynatıyoruz. Böylece sırtlarındaki mor şerit gibi olan bölümden de arınıyorlar. Sonra bir süzgece koyarak süzülmelerini bekliyoruz.
Derin bir tavada ince ince kestitğimiz yeşil biberleri kısık ateşte pişiriyoruz. İçine ince bir şekilde doğradığımız sarımsaklarımızı atıyor ve kokusu iyice çıkana kadar pişiriyoruz. Karidesleri içine atıp, ara sıra karıştırarak 7-8 dakika pişiriyoruz. İnce küp şeklinde doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Tuz, karabiber, kekik ekledikten sonra domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Daha sonra hazırladığımız malzemeyi toprak güveçlere koyarak üzerine bir tatlı kaşığı tereyağı ufak ufak parçalar halinde serpiştiriyoruz. En üste de kaşar peyniri rendesini ekleyerek , peynirler eriyip üstleri kızarana kadar fırında tutuyoruz. 200 derece fırında 10 dakika yeterli oluyor.
Afiyet olsun

BABAGANNUŞ



Mersin, Adana ve Antep civarlarında sıklıkla yapılan çok lezzetli bir salatadır. Aslında belki de ana yemek bile olabilir...Ve meze de ...Servis için o kadar acele ettik ki fotoğrafı da tabağımızı pek düzenleyemeden çekmişiz...:) İşte tarifi ..:)

Malzemeler :
4 adet patlıcan
6-7 adet yeşil biber
3 adet yağbiberi
3 adet domates
Yarım demet maydonoz
1-2 adet limon
Tuz
Zeytinyağ
8-9 diş sarımsak

Yapılışı
* Tüm sebzeleri közde pişirip kabukları soyarak kayık bir tabağın içine doğruyoruz. Sarımsak, zeytinyağ ve limon ile tatlandırıyoruz. İşte bu kadar kolay. Közleme işlemi için fırınınızdan da faydalanabilirsiniz. Afiyet olsun

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...