4 Temmuz 2010 Pazar
Karides Güveç
Yarım kilo karides
4-5 diş sarımsak
4 domates
3 adet yeşil biber
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 su bardağı kaşar peyniri
Yapılışı :
**Karidesleri ayıkladıktan sonra tuzlu ve birkaç damla sirke atılmış suda 5-6 dakika kaynatıyoruz. Böylece sırtlarındaki mor şerit gibi olan bölümden de arınıyorlar. Sonra bir süzgece koyarak süzülmelerini bekliyoruz.
Derin bir tavada ince ince kestitğimiz yeşil biberleri kısık ateşte pişiriyoruz. İçine ince bir şekilde doğradığımız sarımsaklarımızı atıyor ve kokusu iyice çıkana kadar pişiriyoruz. Karidesleri içine atıp, ara sıra karıştırarak 7-8 dakika pişiriyoruz. İnce küp şeklinde doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Tuz, karabiber, kekik ekledikten sonra domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Daha sonra hazırladığımız malzemeyi toprak güveçlere koyarak üzerine bir tatlı kaşığı tereyağı ufak ufak parçalar halinde serpiştiriyoruz. En üste de kaşar peyniri rendesini ekleyerek , peynirler eriyip üstleri kızarana kadar fırında tutuyoruz. 200 derece fırında 10 dakika yeterli oluyor.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder