19 Haziran 2012 Salı

PRIDE AND PREJUDICE-AŞK ve GURUR

Uzun zamandır izlemek istediğim filmleri sıraya koydum; ve ilk sırada gerçekten uzuuun zamandır izlemek istediğim ve fırsat bulamadığım Pride and Prejudice vardı. Aşk ve Gurur.(Türkçe tercüme adı ) Üniversite yıllarında okumuştum orijinalini. Kİtaptaki uzun uzun ve detaylı anlatımlarla gözümüzde canlandırdıklarımız genelde uyuşmaz ama bu sefer film hiç de hayal kırıklığı değildi; hatta 2 kez izledik kızımla; aslında onu neredeyse 3. izleyişi. Çünkü okulda ders olarak işlemişlerdi Jane Austen'i. Filmde görüntüler harika,çekim yapılan bölgeler İngiltere'nin yemyeşil doğal güzelliklerini gözler önüne seriyor. Set olarak kullanılan evlerin hepsi tarihi değeri olan ve günümüzde kısmen müze olarak halka açılan ; sahipleri tarafından devlete bağışlanan yerler. Başrol oyuncuları : Keira Knightley, Metthew Macfadyen,Brenda Blethyn, Donald Sutherland and Judi Dench. Universal Pictures. Kesinlikle izleyin....Nefis bir film ve hatta romanı da okuyun. Bayılacaksınız.

Frambuazlı Kek

Aslında az önce televizyonda Taylan Kümeli'nin yaz için önerilerini dinlemiştim...Her şey yolundaydı..ta ki aklıma buzdolabındaki frambuazlar gelene kadar....Eee işte sonuç Frambuazlı Kek ..tarifi kibele banu 'nun sayfasından buldum , içine frambuaz hariç yabani erik ekledim ve kaymaklı dondurmayla birlikte ikram ettim. Buyrun tarife ; Malzemeler: 5 yumurta 1 su bardağı toz şeker 200 gr tereyağı oda ısısında 1 çay bardağı sıvı yağ 2 paket vanilya 1 paket kabartmatozu yarım su bardağı hindistan cevizi rendesi 1 su bardağı frambuaz meyvesi 2 su bardağı un yarım limon suyu süslemek için: bitter çikolata frambuaz meyvesi Yapılışı : tereyağı ve sıvıyağı mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın şekeri ekleyin 3 dakika çırpın. Yumurtaları sarısını ve akını ayırın sarılarını yağ karışımına ekleyin 1 dakika çırpın un, hidistancevizi,kabartmatozu, vanilya ve limon suyunu ekleyin karıştırın. yumurta akını kar haline gelene kadar temiz kuru ayrı bir kapta çırpın karışıma ekleyin karıştırın.1 su bardağı frambuazı ekleyin karıştırın. yağlanmış tepsiye dökün düzeltin önceden ısınmış 185 derecedeki fırında pişirin.

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...