1 Şubat 2012 Çarşamba

Bursa-Aynalı Çarşı-Karagöz 2 Antika Mağazası


Bursa çarşılarından biri de Aynalı Çarşıdır. Heykel merkezde Ulucami'nin yanında Kozahan'la kapalı çarşı arasında. Aslında kapalı çarşı içindeki her yer birbirine ara kapılarla geçişlerle bağlı, o yüzden hepsi bir arada gibi. Aynalı çarşı da çok eski çarşılarından Bursa'nın. İçinde antikacılar olan minik bir çarşı.
Karagöz Antika Dükkanı'da tam 70 yıllık bir dükkan. İçine girdiğiniz zaman ; zaman yolculuğuna çıkmış gibi oluyorsunuz, o kadar etkileyici bir yer ki ; görmeniz lazım.Karagöz 2'nin sahibi Şenol Çelikkol, yıllarca özenle topladıkları antikaları meraklılarıyla buluşturuyor.İçeride kandiller, altın varaklı aynalar, eski Bursa gelinlikleri, saatler ve daha sayamayacağım kadar çok antika var.Yeni açılan büyük alışveriş merkezlerinin; böyle tarihi alışveriş mekanlarıyla kültürel olarak boy ölçüşmesi mümkün değil ama modern çağın hastalığı sanırım; hızlı ve bilinçsiz alışveriş.Gerçek bir alışveriş,çarşı kültürünü yaşamak için bulunduğumuz bölgelerdeki yerel kültürümüzü koruyan ve yaşatan merkezlere biraz daha ilgi göstermeliyiz.
Şimdi sizlere Karagöz 2 Antika Dükkanından fotoğraflar göstermek istiyorum.Eğer Bursa'ya gelirseniz, Eski Aynalı Çarşı'da bu güzel dükkana uğramadan geçmeyin lütfen.
Karagöz 2 Hediyelik ve Turistik Eşya Tel No : 0 224 222 61 51











AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...