7 Temmuz 2014 Pazartesi

KARIŞIK YAZ KIZARTMASI


Kızartma işlemini sebzeleri doğradıktan sonra üstüne hafifçe yağ sürerek fırında yapıyoruz ;  25 dakika 200 derecede. Az yağlı ve çok sağlıklı.
Malzemeler :
* 2 patlıcan
* 2 kabak
* 4 çarliston biber
* 2 yağ biberi
Sosu için :
* 2 domates rendesi
* 4 diş sarımsak
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- İyice çırpılmış bir kase yoğurt.
Yapılışı :
*Malzemeleri doğrayıp kurulayıp kızarttıktan sonra, servis tabağına alıyoruz.
* Tavaya zeytinyağı koyup hafif ısıtıyoruz.
* Rende domatesleri ekliyoruz.Sarımsakları , tuz ve karabiberi ekliyor ve domatesler hafif suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
* Kızarttığımız sebzelerin üstüne yoğurdu koyup, en üste sosu gezdiriyoruz.7
* Soğuk,ılık ya da sıcak servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

Diğer patlıcan kızartması tarifleri için önce burayı ve sonra da burayı tıklayınız.

Hayırlı Ramazanlar

SOSİS TAVA



Sabah kahvaltısı ve akşam üstü atıştırmalık olarak , çocukların çok sevdiği sosis tava ev salçasıyla pişince tadı bir başka oluyor.
Malzemeler :
* 200 gram dana sosis
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı ketçap
* 1 çay kaşığı şeker
* Tuz, karabiber
* 2 su bardağı kaynar su
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Yapılışı :
* Tencereye zeytin yağını alıp hafif ısıttıktan sonra boyuna ortadan ikiye böldüğümüz sosisleri 2-3dakika kızartıyoruz.
* Salçalar ve ketçabı ekliyoruz.
* Tuz-karabiber-şekeri katıyoruz.
* 2-3 dakika kadar pişiriyoruz.
* Kaynar suyu ilave edip , suyu çekene kadar pişiriyoruz.

Sandviç ekmeği içinde veya güzel bir pancake / kreple ( tarif için tıklayınız ) ikram ediyoruz.
Biraz şımarıklık yapayım derseniz, turşu, ketçap, mayonez ve hardal  ve soğan halkaları
(tarif için tıklayınız )eşliğinde ikram edebilirsiniz.


Afiyet olsun

ÇITIR SOĞAN HALKALARI



Ev yapımı, çıtır çıtır soğan halkaları çok lezzetli.  Aperatif  olarak köfte, tavuk, balık, et ve sosis tavanın
( tarif için tıklayınız ) yanına çok yakışıyor. Pancake / krep ile birlikte servis edebilirsiniz
( tarif için tıklayınız ).

Malzemeler :
* 1 su bardağı un
* 1/2 paket kabartma tozu
* 1 bardak soda
* Tuz-karabiber
* 1 çay kaşığı köri
* 3- 4 adet orta boy soğan.
* Kızartmak için bir su bardağı sıvı yağ.
Yapılışı :
* Soğanın kabuğunu soyduktan hafif iri halkalar şeklinde doğruyoruz
* Un, kabartma tozu, soda, tuz,karabiber, köriyi karıştırıcıda bir güzel çırpıyoruz ve kızartma sosunu hazırlamış oluyoruz.
* Soğan halkalarını birbirinden ayırıp , tek tek hepsini sosa bulayarak kızgın yağda kızartıyoruz. Bir kağıt havluda fazla yağını salması için dinlendiriyoruz ve servis ediyoruz.

Afiyet olsun.
Hayırlı Ramazanlar



AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...