Ev yapımı, çıtır çıtır soğan halkaları çok lezzetli. Aperatif olarak köfte, tavuk, balık, et ve sosis tavanın
( tarif için tıklayınız ) yanına çok yakışıyor. Pancake / krep ile birlikte servis edebilirsiniz
( tarif için tıklayınız ).
Malzemeler :
* 1 su bardağı un
* 1/2 paket kabartma tozu
* 1 bardak soda
* Tuz-karabiber
* 1 çay kaşığı köri
* 3- 4 adet orta boy soğan.
* Kızartmak için bir su bardağı sıvı yağ.
Yapılışı :
* Soğanın kabuğunu soyduktan hafif iri halkalar şeklinde doğruyoruz
* Un, kabartma tozu, soda, tuz,karabiber, köriyi karıştırıcıda bir güzel çırpıyoruz ve kızartma sosunu hazırlamış oluyoruz.
* Soğan halkalarını birbirinden ayırıp , tek tek hepsini sosa bulayarak kızgın yağda kızartıyoruz. Bir kağıt havluda fazla yağını salması için dinlendiriyoruz ve servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hayırlı Ramazanlar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder