Sabah kahvaltısı ve akşam üstü atıştırmalık olarak , çocukların çok sevdiği sosis tava ev salçasıyla pişince tadı bir başka oluyor.
Malzemeler :
* 200 gram dana sosis
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı ketçap
* 1 çay kaşığı şeker
* Tuz, karabiber
* 2 su bardağı kaynar su
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Yapılışı :
* Tencereye zeytin yağını alıp hafif ısıttıktan sonra boyuna ortadan ikiye böldüğümüz sosisleri 2-3dakika kızartıyoruz.
* Salçalar ve ketçabı ekliyoruz.
* Tuz-karabiber-şekeri katıyoruz.
* 2-3 dakika kadar pişiriyoruz.
* Kaynar suyu ilave edip , suyu çekene kadar pişiriyoruz.
Sandviç ekmeği içinde veya güzel bir pancake / kreple ( tarif için tıklayınız ) ikram ediyoruz.
Biraz şımarıklık yapayım derseniz, turşu, ketçap, mayonez ve hardal ve soğan halkaları
(tarif için tıklayınız )eşliğinde ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Universite yillarinda okulun giris kapisinin onunde bir bufe vardi. Sabah kahvaltilarim ayni boyle bir sosla hazirlanmis sosisli sandwich olurdu. Sosisin en sevdigim halidir. Paylasim icin tesekkurler, sevgiler.
YanıtlaSilAfiyet olsun, ben de okul yıllarında çok severdim. Yine beklerim, sevgilerimle.
Sil