15 Temmuz 2013 Pazartesi
FERAH AYRAN
İçmeye doyamayacaksınız. İftarda, sahurda , sıcak yaz günlerinde tam bir ferahlatıcı.
Malzemeler :
* Kaymaksız yoğurt
* 1 adet salatalık
* Buz küpleri (7-8 adet )
* Tuz
* Fesleğen yaprakları
Yapılışı :
Salatalığı soyarak karıştırıcıya atıyoruz ve iyice çekiyoruz. Yoğurdu ekliyoruz ve tekrar karıştırıcımızı çalıştırıyourz. Bu küplerini de atıp kısa aralıklarla çekme işlemine devam ediyoruz. Bardaklara koyarak fesleğen veya nane yapraklarıyla ikram ediyoruz. Kişi sayısına göre yoğurt miktarını ayarlıyoruz.
Afiyet olsun.
BAHARATLI PATATES
Et yemeklerinin yanına, ekmek yerine , harika bir arkadaş . Balık-tavuk ve kırmızı et, hepsiyle çok iyi gidiyor. Çok da kolay.
Malzemeler:
* 5 patates
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ
* tuz-karabiber ve çeşitli baharatlar
Patatesleri elma dilim kesiyoruz. Islak kalmamaları için kağıt havluyla kuruluyoruz. Derin bir kaba alıp zeytinyağ ve çeşitli baharatlarla harmanlıyoruz. Ben kekik, kırmızı toz biber, biberiye ve köri kullandım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinde ,önceden ısıttığımız 250 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...