15 Temmuz 2013 Pazartesi

BAHARATLI PATATES



Et yemeklerinin yanına, ekmek yerine , harika bir arkadaş . Balık-tavuk ve kırmızı et, hepsiyle çok iyi gidiyor. Çok da kolay.
Malzemeler:
* 5 patates
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ
* tuz-karabiber ve çeşitli baharatlar

Yapılışı :
Patatesleri elma dilim kesiyoruz. Islak kalmamaları için kağıt havluyla kuruluyoruz. Derin bir kaba alıp zeytinyağ ve çeşitli baharatlarla harmanlıyoruz. Ben kekik, kırmızı toz biber, biberiye ve köri kullandım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinde ,önceden ısıttığımız 250 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...