9 Ağustos 2015 Pazar

Kuzu Şiş Kebap

Şiş kebabı bir de kuzu etiyle deneyin. Lezzetli ve aralara serpiştireceğiniz kuyruk yağı sayesinde çıtır bir tadı olacak. Önce etimizi bizim tabirimizle avcarlayalım, terbiye edelim yada uluslararası ifadesiyle marine edelim.

Malzemeler :

500 gr kuş başı kesilmiş kuzu eti
100 gr kuyruk yağı.


Marinasyonu için : 

* Etimizi cam bir kaba alıyoruz.
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz
* Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
* 3/ 4 baş iri doğranmış sarımsak

* Etimizi tüm bu iç malzemeyle bir güzel karıştırıyor ve mümkün olduğunca uzun bir süre dinlendiriyoruz. Biz bir gün boyunca buzdolabının chiller bölümünde dinlendirdik.

Yapılışı :
* Pişirmeye gelince ;
* Öncelikle kebap şişlerimize etimizi diziyoruz. İki parça et bir parça kuyruk yağı şeklinde.
* Mangalımızı yakıyoruz ve pişiriyoruz, çok kurutmadan, et sulu kalacak şekilde. Yaklaşık olarak her iki tarafı da 15 er dakika şeklinde.







* Yanında servis edebilecek çeşitli lezzetlerimiz var. Babagannuş olmazsa olmaz ; tarifi için burayı tıklayınız. Zeytinyağlı barbunya; tarif için burayı tıklayınız. Ve sumaklı soğan salatası , tarif için burayı tıklayınız.

Bu nefis kebabı bu sefer sevgili dayımız Tahsin Gündem ve yengemiz Zernişan Gündem'in ellerinden yedik. Mersin , malum her ne kadar sıcaktan cayır cayır yansa da , kebapsız olmazdı . Bu güzel lezzetlere bir de aile anıları eklenince tadına doyamadık. Bol güneş ve deniz havası alarak kışa enerji depoladık.

Bizim ailenin diğer lezzetleriyle de  tanıştıracağım sizi , bayılacaksınız. Hatta bir videomuz bile var :)

Afiyet olsun.








AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...