Malzemeler :
500 gr kuş başı kesilmiş kuzu eti
100 gr kuyruk yağı.
Marinasyonu için :
* Etimizi cam bir kaba alıyoruz.
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz
* Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
* 3/ 4 baş iri doğranmış sarımsak
* Etimizi tüm bu iç malzemeyle bir güzel karıştırıyor ve mümkün olduğunca uzun bir süre dinlendiriyoruz. Biz bir gün boyunca buzdolabının chiller bölümünde dinlendirdik.
Yapılışı :
* Pişirmeye gelince ;
* Öncelikle kebap şişlerimize etimizi diziyoruz. İki parça et bir parça kuyruk yağı şeklinde.
* Mangalımızı yakıyoruz ve pişiriyoruz, çok kurutmadan, et sulu kalacak şekilde. Yaklaşık olarak her iki tarafı da 15 er dakika şeklinde.
* Yanında servis edebilecek çeşitli lezzetlerimiz var. Babagannuş olmazsa olmaz ; tarifi için burayı tıklayınız. Zeytinyağlı barbunya; tarif için burayı tıklayınız. Ve sumaklı soğan salatası , tarif için burayı tıklayınız.
Bu nefis kebabı bu sefer sevgili dayımız Tahsin Gündem ve yengemiz Zernişan Gündem'in ellerinden yedik. Mersin , malum her ne kadar sıcaktan cayır cayır yansa da , kebapsız olmazdı . Bu güzel lezzetlere bir de aile anıları eklenince tadına doyamadık. Bol güneş ve deniz havası alarak kışa enerji depoladık.
Bizim ailenin diğer lezzetleriyle de tanıştıracağım sizi , bayılacaksınız. Hatta bir videomuz bile var :)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder