29 Temmuz 2012 Pazar

OSCAR

OSCAR'IN KAZI POZU

Bandanalı 2 fotoğraf da Oscar henüz 1,5 aylık.


Ve biraz daha büyük bir Oscar..


Size daha önce Oscar'ı kısaca tanıtmıştım.
Oscar bizim evin 4.elemanı. Bizden tek farkı 4 ayağı olması...
Oscar bir Golden Retreiver, 23 Nisan doğumlu.Evimize 9 Haziran'da geldi. O gün bugündür evimizin neşesi oldu. Hepimiz üstüne titriyoruz. Onu el birliğiyle eğitmeye çalışıyoruz.
Bizim Oscar çok komik , nasıl derler nev'i şahsına münhasır bir karakter.

Golden Retreiver cinsi köpekler,köpek ırkları arasında en zeki ve çabuk öğrenen köpeklerden. Bu sebeple bir çok amaç için eğitiliyorlar. Hizmet köpekleri olarak fiziksel engelli insanlara yardımcı olmak için Golden Retreiver köpeklerden çok yardım alınıyor.
Oscar'ın en sevdiği şeylere gelecek olursak , balkondan mandal kaçırmak, Didem ablasının pembe terliklerini kaçırmak, sehpa örtüsünün ponponlarıyla oynamak.Her sabah ve akşam bahçeye inmek ve parka yürüyüş yapmak.

Günlük hayat nasıl oluyor derseniz, küçük bey saat 06:30 gibi kalkıyor, mamasını yiyerek kahvaltısını yapıyor ve hemen bahçeye oynamaya sonra da parka doğru yürüyüşe çıkıyoruz. Her gördüğü bitkiyi,ağacı kokluyor, yolları tanısın diye hep aynı güzergahı takip etmek çok önemli.
Yürüyüşümüz sırasında mahalle sakinleriyle de bol bol sohbet ediyoruz ve çevremizdeki diğer köpek sahipleri ve köpekleriyle tanışıyoruz.
Yaklaşık olarak 1 saatimizi dışarda geçirdikten sonra eve çıkmadan bahçede biraz daha zaman geçiriyoruz. Şu sıralar tüy dökme mevsimi olduğu için her gün yürüyüşten sonra Oscar'ı bir güzel tarıyoruz ve fazla tüylerinden arınmasına biz de yardım ediyoruz. Daha sonra kuru şampuanıyla; bir çeşit pudra; temizleyerek evimize çıkıyoruz.
Yarım saat kadar evde dolandıktan sonra,Oscar doğru küçük balkonumuza gidiyor ve saat 10:30 -11:00'e kadar mis gibi uyuyor...Öğlen saat 1 gibi mamasını yiyor ve tekrar uyuyor saat 16:00'ya kadar. Sonra yine oyun , akşam saat 20:00 gibi akşam yemeği ve 21-22:00 gibi de akşam yürüyüşü ve gece uykusu saati...
Bu arada yemeklerden en sevdiği, maması her zaman sabit olmak üzere yoğurt( Sütaş ), muzlu Büyümix , Eti Pötibör bisküvi, kiraz ve Anjelik erik ( kocaman tatlı ve bordo olanlar )
Bugün çok yoruldu Oscar, büyük bir heyecanla bahçede oynadı, kazı çalışmaları yaptı...bir heyecanla bekledim acaba define bulur mu diye ama..maalesef
Şu anda yorgunluktan horul horul uyuyor....

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...