15 Ekim 2009 Perşembe

Et sote ; Kahveci usulü..:))


Kırmızı yemekler :
Et sote,bizim mutfağın vazgeçilmezlerinden biridir. İşte size tarifi :)
Malzemeler :

1/2 kg dana eti ( sotelik kesilmiş)
1 çay bardağı sıvı yağ / istenirse aynı ölçüde zeytinyağ
1 büyük soğan
3 adet domates
3 adet çarliston biber
1 adet kırmızı biber / yağ biberi
Şimdi yapmaya başlayalım....

1 )Ben genellikle etimi önce düdüklü tencerede yaklaşık olarak bir 5 dakika kadar haşlarım. Bu sayede soteme eklemek için 'et suyumu da ' elde etmiş olurum.
Haşlamak için yarım kilo ete yaklaşık olarak 3 bardak su eklerim. Suyun içine tane karabiber ve dörde bölünmüş bir küçük soğan eklemeyi de unutmam.
2) Biberlerimizi ince ince doğrayalım. Tenceremizde ısıttığımız yağımızın içine önce kırmızı biberlerimizi atarak kısa bir süre kavuralım, daha sonra yeşil biberlerimizi de ekleyerek bir -iki dakika çevirelim.
3) İnce ince doğradığımız soğanları biberlere ekleyerek onları da pembeleşinceye kadar kavuralım ve arada tahta bir kaşıkla karıştıralım.Eğer çelik tencere kullanıyorsak , karıştırmadığımız zaman soğanlarımız hafifçe zemine yapışabilir.
4) Artık sıra etimize geldi... Bir kevgir yardımıyla etimizi düdüklü tencereden alarak, biber ve soğanlara ekleyelim.Bir kaç dakika et ,soğan ve biberleri birlikte pişirerek, etin kavrulmuş soğan tadını çekmesine izin verelim.
5) Küp küp doğradığımız veya zarlar şeklinde doğradığımız domateslerimizi ekleyelim. Bir kaç dakika- domatesler suyunu salana kadar pişirelim.
6) Bir tatlı kaşığı biber salçamızı artık koyabiliriz.
7) Hepsini bir güzel karıştırdıktan sonra bir iki dakika bekliyelim.
8) Hazırladığımı et suyumuzdan 2 su bardağı ekleyelim.
9) Artık tuz ve baharatları koyabiliriz.
10) Son olarak sarmısaklarımızı dörde bölerek yemeğimizin içine koyalım. Yemeğimiz suyunu çekip yağına inene kadar pişirelim.

Afiyet olsun.......













AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...