26 Kasım 2010 Cuma

Makarna Napoliten ve Körili Tavuk

 


Çok basit ve lezzetli...benim için işten eve geç gelinen akşamlarda kurtarıcı; hemen başlayalım. Önce tavukları fırına atmamız lazım. Onlar pişirken de makarnanın sosunu hazırlayalım; ha buarada tenceremize makarna haşlamak için suyumuzu koyup, içine tuz da atarak kaynamaya bırakalım;

Malzemeler :
1 paket kemiksiz tavuk incik
Birer tatlı kaşığı köri, kırmızı toz biber, kekik, tuz.
Tavukları yıkadıktan sonra fırın tepsisine yerleştiriyoruz.Baharatlardan birer tutam alarak tavukların üzerine ekliyoruz.200 derecede 20 dakika bir tarafını pişirip, tavukları ters çevirip tekrar baharatlıyoruz ve 20 dakika daha pişiriyoruz.
Makarna suyu çoktan kaynamıştır herhalde..:) Makarnamızı pişirme önerisine göre haşlıyoruz. Süzüp dinlendiriyoruz. Diğer tarafta zeytinyağını ısıtıp içine çok ince doğradığımız soğanları atıp pembeleştiriyoruz.Daha sonra içine bir kutu Tamek doğranmış domates ekliyoruz. 2-3 diş sarımsağı rendeleyerek sosumuza ekliyoruz. Sırada baharatlar var; kurunane, karabiber,tuz,biraz kırmızı toz biberi de katıyoruz.Bir çaybardağı sıcak su ekleyerek , şöyle bir kaynatıp makarnayı sos tenceresinin içine atıp bir güzel karıştırıyoruz....İşte hazır...Şimdi de afiyetle yiyoruz. Yanına bir kadeh Vasilaki harika olur ...:)
Posted by Picasa

Bozcaada ve Şarapları

 


Bozcaada'ya olan hayranlığımı neredeyse tüm arkadaşlarım bilir...Küçük sokaklarına, evlerine,üzümlerine,şarabına , nefis deniz Çipuraları'na, ada halkının cana yakınlığına, çınarlı kahvelerine, tertemiz denizine...
3 yazdır gidemesek de ,orada bizi beklediğini bilmek güzel....
Çamlıbağ adanın yerli şarap firmalarından. Vasilaki Çamlıbağ'ın içimi çok lezzeti hafif bir şarabı,adadaki Vasilaki üzümlerinden yapılıyor.Deniz ürünleriyle tavsiye ediliyor. Çok ama çok lezzetli. Eğer bulunduğunuz bölgede bulabilirseniz, mutlaka deneyin.
Biz Bozcaada ziyaretlerimiz de Ahinos otelde kalırız.Ahinos Bozcaada Kale arkasında, eski Rum evleri tarzında inşa edilmiş, çok sevimli ve sıcak bir butik otel; adını Yunanca'da deniz kestanesinden alıyor.Sahibi sevgili Cem Biga; sizi adeta kendi evinizdeymiş rahat ettiriyor ve güler yüzüyle ağırlıyor.Bozcaadaya ya hayran kalınırmış ya da hiç sevilmezmiş; biz aşık olduk...Rüzgar güllerine,Polente fenerine ,küçük barlarına, Ayazma koyuna, Habbele'ye ve Sulubahçe'ye....anlat anlat bitmez....Mutlaka gidin.....:)
Posted by Picasa

Cevizli Tavuk

 


Yine acil yemeklerimden biri...Eve jet hızıyla gelip, dolaptaki haşlanmış tavuklarımla ne yapabilirim diye düşünürken; gözüme ceviz kavanozu çarptı ve sonuç harika oldu...

Malzemeler:
2 adet haşlanmış tavuk göğsü
2 adet patates
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet kuru soğan
2 domates
2 yemek kaşığı ceviz
tuz-karabiber-1 çay kaşığı köri

Şİmdi yapalım :

Haşlanmış tavukları salçayla ovuyoruz.Borcam'ın en altına patatesleri daire şeklinde soyarak koyuyoruz. Üstüne tavukları yerleştiriyoruz.Sonra sırasıyla domatesleri, soğanları, biberleri yerleştiriyoruz.Baharatları ve cevizi serpiyoruz.Zeytinyağını ekliyoruz. Üzerine çıkacak, sebzelerinin pişmesine yetecek kadar su koyarak 200 derece fırında 30-40 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun..:)
Posted by Picasa

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...