26 Kasım 2010 Cuma

Cevizli Tavuk

 


Yine acil yemeklerimden biri...Eve jet hızıyla gelip, dolaptaki haşlanmış tavuklarımla ne yapabilirim diye düşünürken; gözüme ceviz kavanozu çarptı ve sonuç harika oldu...

Malzemeler:
2 adet haşlanmış tavuk göğsü
2 adet patates
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet kuru soğan
2 domates
2 yemek kaşığı ceviz
tuz-karabiber-1 çay kaşığı köri

Şİmdi yapalım :

Haşlanmış tavukları salçayla ovuyoruz.Borcam'ın en altına patatesleri daire şeklinde soyarak koyuyoruz. Üstüne tavukları yerleştiriyoruz.Sonra sırasıyla domatesleri, soğanları, biberleri yerleştiriyoruz.Baharatları ve cevizi serpiyoruz.Zeytinyağını ekliyoruz. Üzerine çıkacak, sebzelerinin pişmesine yetecek kadar su koyarak 200 derece fırında 30-40 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun..:)
Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...