23 Kasım 2010 Salı

FIRINDA KIYMALI KABAK

 


Çok kolay ve çok da lezzetli bir kabak versiyonu...Yanına koyu kıvamlı bir yoğurtla iki kere lezzetli oluyor.
Şimdi tarife gelelim.

Malzemeler :
1 kilo kabak
1/2 yarım kilo kıyma
1 soğan
4-5 diş sarmısak
3-4 adet domates
maydonoz
tuz-karabiber
zeytinyağı

Yapılışı :

Kabakları orta kızgınlıktaki yağda kızartıyoruz ve bir kağıt havlu üzerinde fazla yağını bırakması için dinlendiriyoruz.
Diğer tarafta soğanları zeytinyağında pembeleştiriyoruz ve kıymaları da ekliyerek kavuruyoruz. Domatesini, sarmısaklarıve isteğe bağlı olarak 1 tatlı kaşığı bibert salçasını ekliyoruz.Bir su bardağı su da ekleyerek bir taşım kaynatıyoruz. Üzerine maydonozları serperek servis yapıyoruz. Yoğurdu da unutmuyoruz.
.
Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...