23 Kasım 2010 Salı
FIRINDA KIYMALI KABAK
Çok kolay ve çok da lezzetli bir kabak versiyonu...Yanına koyu kıvamlı bir yoğurtla iki kere lezzetli oluyor.
Şimdi tarife gelelim.
Malzemeler :
1 kilo kabak
1/2 yarım kilo kıyma
1 soğan
4-5 diş sarmısak
3-4 adet domates
maydonoz
tuz-karabiber
zeytinyağı
Yapılışı :
Kabakları orta kızgınlıktaki yağda kızartıyoruz ve bir kağıt havlu üzerinde fazla yağını bırakması için dinlendiriyoruz.
Diğer tarafta soğanları zeytinyağında pembeleştiriyoruz ve kıymaları da ekliyerek kavuruyoruz. Domatesini, sarmısaklarıve isteğe bağlı olarak 1 tatlı kaşığı bibert salçasını ekliyoruz.Bir su bardağı su da ekleyerek bir taşım kaynatıyoruz. Üzerine maydonozları serperek servis yapıyoruz. Yoğurdu da unutmuyoruz.
.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...

-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
-
Doyurucu, lezzetli, hem de lorlu ( ben çok severim de ! ) Malzemeler: * 500 gr kepekli makarna * 150 gram böreklik lor * Yarım deme...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder