23 Kasım 2010 Salı
FIRINDA KIYMALI KABAK
Çok kolay ve çok da lezzetli bir kabak versiyonu...Yanına koyu kıvamlı bir yoğurtla iki kere lezzetli oluyor.
Şimdi tarife gelelim.
Malzemeler :
1 kilo kabak
1/2 yarım kilo kıyma
1 soğan
4-5 diş sarmısak
3-4 adet domates
maydonoz
tuz-karabiber
zeytinyağı
Yapılışı :
Kabakları orta kızgınlıktaki yağda kızartıyoruz ve bir kağıt havlu üzerinde fazla yağını bırakması için dinlendiriyoruz.
Diğer tarafta soğanları zeytinyağında pembeleştiriyoruz ve kıymaları da ekliyerek kavuruyoruz. Domatesini, sarmısaklarıve isteğe bağlı olarak 1 tatlı kaşığı bibert salçasını ekliyoruz.Bir su bardağı su da ekleyerek bir taşım kaynatıyoruz. Üzerine maydonozları serperek servis yapıyoruz. Yoğurdu da unutmuyoruz.
.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder