13 Nisan 2018 Cuma

KAYISI REÇELİ

Yazın en güzel tatlarından birini sadece yazda bırakmamalı. Reçeller, marmelatlar yaz boyu kış için yaptığımız hazırlıklar. Geçtiğimiz yaz yaptığım kayısı reçeli ya da kayısı tatlısı da diyebilirsiniz,  tarifini vereyim size. Az öz :)

Afiyetle

Malzemeler

* 1,5 kilo kayısı
* 1 kg şeker
* 2 kaşık inşaat şekeri
* 2 bardak su
* 1 limon suyu
* 2 çubuk tarçın

Yapılışı :

* Kayısıları yıkayın, süzün ve keskin bir bıçakla zedelemeden çekirdeklerini çıkartın.
* 2 kaşık kireci 1 litre suda erittikten sonra derin bir kaba tülbent gererek kireçli suyu süzün.
* Bu suyun içinde kayısıları 2 saat dinlendirin.
* Kayısılar 2 saat dinlendikten sonra, temiz suda iyice yıkayın.
* Süzülmeye bırakın.
* Tencereye 2 bardak su, şeker ve limon suyunu koyun, kaynatın.
* Şurup kıvamına gelince kayısıları atın ve 15 dakika kaynatın.
* Dışarıda ılımaya bırakın. Daha şurubu yeterli kıvamda olmayacak. 24 saat buzdolabında dinlendirmemiz gerekecek.
* Ertesi gün tekrar bir 10 dakika kaynatın. Yoğunlaşınca yarım limon suyunu sıkın.
* Tencereyi soğumaya bırakın.
* Soğuyunca cam kavanoza alın ve tarçın çubukları koyun.

Tatlı olarak kaymaklı dondurma ve cevizle ikram edebilirsiniz.



AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...