7 Ekim 2014 Salı
BAYRAM'DAN KALANLAR-GÖKÇESARAY KÖYÜ
Kurban Bayramı'nı yeni uğurladık. Darısı her seneye diyelim. Neler kaldı geriye dersek, tatlı anılar, bol sohbet ve lezzetli yöresel sofralar...Biz bu bayram evin altındaki, köylülerin tabiriyle fırın odasının tadını bol bol çıkardık. Köydeki hanımlar bir araya gelerek , her evde bulunan bu fırın odalarında sırayla birlikte ekmeklerini, bazlamalarını pişiriyorlar. El birliğiyle ekmekler pişiriliyor, sohbetler ediliyor, bir kenarda çay kaynıyor. Kısaca tadına doyulmaz bir muhabbet. Ben de o güzelim fırın odasındaki ocağı ve ateşi fotoğraflıyayım dedim..Bu sefer ocakta etler var....
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...