21 Mayıs 2012 Pazartesi
Beypazarı Güveci
Hafta sonu normalden oldukça hareketli geçti bu sefer. Bursa-Ankara-Bolu-Bursa güzergahı hem yorucu hem de doyurucu geçti.İşte bu yolculuk sırasında tam da yol üstünde olan Beypazarı'na uğramadan geçilmezdi tabii. Çok güzel bir yermiş Beypazarı, evleri-dar sokakları ve küçük küçük dükkanlarına bayıldım. İçi dopdolu ve neredeyse tıklım-tıklım olan kasaba dükkanlarına bayılırım zaten. Küçük bir çarşısı ve onlarca gümüşçüsü var bu arada. Takılara bayıldım. Yolculuk sırasında acıktığımız için öğlen yemeğini de burada yiyelim dedik ve başladık aramaya..buranın nesi meşhur ve nerede yenir...Ve sonunda gözümüze güzel temiz bir lokanta kestirip girdik içeriye. Buraların en meşhur yemeği Beypazarı Güveci'dir dediler. O ne lezzet bayıldım tadına ...İlk kez tattım ve gerçekten çok beğendim. Taş fırınla
rda pişen dana etiyle yapılan nefis bir yemek; ya da belki de bir çeşit pilav....Usta hafiften tarifini verdi ama o çok da anlatmadı, lezzet sırrını paylaşmak istemedi anlaşılan. Gelir gelmez hemen bir araştırma yaptım , tarifi buldum değişik sitelerde. Tabiiki henüz denemedim. Sizle şimdi gizli tarifi Beygah Lokantasının aşçısında olan nefis Beypazarı Güveci'nin fotoğrafını paylaşağım. Bir de Beypazarı simidi var; dışı pekmezle pişirilen, onu da lokantanın yanındaki fırında buldum. Pekmezli simit denince tatlı bir şey bekliyordum ama tatlı değilmiş tadı, kahvaltılık olarak ikram edilebilir. Pekmezi sanıyorum biraz gevreklik versin diye koyuyorlar. Herkese iyi haftalar diliyorum.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...