14 Temmuz 2013 Pazar

PESTO SOSLU MAFALDİNE




Öncelikle , bir maket Barilla Mafaldine Makarna alıyoruz. Ve  9 dakika haşlıyoruz. Makarnamız haşlanırken biz bu Mafaldine makarna  neymiş öğrenelim. Bilgi Barilla sitesinden,
Barilla hakında daha fazla bilgi için  lütfen tıklayınız.

Mafaldine, Napoli menşelidir ve bir dönem “Kıvırcık Fettucelle” olarak da adlandırılmıştır. Daha sonra Napolililer tarafından Savoia Mafalda Prensesine ithaf edilmiş ve bu prensesin onuruna Mafaldine olarak isimlendirilmiştir. Bir prensesin değerli elbiselerini tamamlayan dantelinin kıvrımlarına benzer biraz masalsı adı ile bu makarna gerçekten de “asil” bir makarna grubundadır ve geçmiş zamanların ziyafetlerinin hatıralarını canlandıran eşsiz tarife sahiptir

Evet, makarnamız haşlandı. Hafif diri bir şekilde süzgeçte dinleniyor. Makarnayı süzdükten sonra kesinlikle soğuk sudan geçirmiyoruz. Ve mutlaka haşlama suyundan bir bardak ayırıyoruz bir kenara.

Şimdi Pesto sosumuzu yapmaya başlayalım.
Malzemeler :
Yarım demet fesleğen ( yaprakları ayıklanmış )
2 baş sarımsak
1 çay bardağı dolmalık fıstık
Tuz-karabiber
1 kaşık rende parmesan veya tulum peyniri
3 çay bardağı Sızma zeytinyağ
Yapılışı :
Fesleğen yapraklarını topladıktan sonra bol suyla yıkıyoruz ve diğer malzemelerle beraber karıştırıcıda ( blender )iyice çekiyoruz.  Bu arada yavaş yavaş zeytinyağını ekliyoruz.
Püre kıvamına gelince sosumuz olmuş demektir. Tuz-sarımsak ve biber dengesi tamamen tercihe bağlıdır, kendi ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Tencereye hazırladığımız sosu alıyor ve Maferdele makarnamızla bir güzel karıştırıyoruz.  Burada ölçü her bir porsiyon makarna için 1 yemek kaşığı pesto sos şeklinde.
Tabaklara aldığımız zaman üzerine  rende parmesan veya tulum peyniri ( ben tulum peyniri kullandım )  ve çekilmiş ceviz serpiyoruz.
Afiyet olsun.


AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...